Igor Dodon își dorește să fie candidatul unic al partidelor de stânga la prezidențiale

Embed:

Candidatul PSRM pentru funcția de președinte, Igor Dodon, își dorește să fie candidatul unic al partidelor de stânga la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Socialistul i-a îndemnat astăzi pe membrii și simpatizanții PCRM, cei ai formațiunii Partidului Nostru, în frunte cu Renato Usatîi, dar și susținătorii lui Andrei Năstase să-l susțină în acest scrutin. 

"Stimați prieteni, noi când înghețam în corturi, noi când protestam împotriva la hoții aceștia. Noi protestam pentru ca să o facem pe Maia Sandu președinte? Vă îndemn să vă gândiți foarte bine și aduceți-vă aminte de protestele pe care le-ați început anul trecut, împreună în acest an am protestat împotriva lor. Și acum iese că le faceți jocul lor", a menţionat Dodon.

Igor Dodon a declarat că Dumitru Ciubașenco, candidatul Partidului Nostru la prezidențiale nu are șanse să izbândă, astfel i-a sugerat indirect să se retragă din cursă.

Totodată, acesta i-a îndemnat pe comuniști și simpatizanții lor să renunțe la boicotul alegerilor prezidențiale și să-și dea votul pentru Igor Dodon. Socialistul este convins că dacă electoratul de stânga l-ar susține ar putea deveni învingător din primul tur al scrutinului. Ieri, un grup de comuniști au chemat electoratul să-l susțină pe Igor Dodon în actualul scrutin prezidențial.

Unii analişti politici susţin că, pentru a rupe din electoratul pro-rusesc al lui Igor Dodon, americanii şi britanicii l-au şantajat pe liderul formaţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, ca să-l mențină în cursa electorală pe Dumitru Ciubaşenco.

Primarul de Bălţi ar fi influenţat de occidentali cu ajutorul dosarului de tentativă de omor a omului de afaceri, Gherman Gorbunţov. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu