Igor Dodon invită PSRM, PDM, PAS și PPDA împreună la discuții

Embed:

Șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că a invitat conducerea celor patru fracțiuni parlamentare, PSRM,PDM, PAS și PPDA să vină la discuții toți împreună în data de 2 aprilie, la ora 12:00.

Declarația a fost făcută după consultările dintre șeful statului și reprezentanții celor patru fracțiuni.

"O lună de blocaj politic în care, cu regret, partidele politice care au ajuns în Parlament, prin votul cetățenilor, nu au ajuns la formarea unei majorități parlamentare. Din 2001 încoace, mi se pare că este al doilea caz când nu se alege Parlamentul la prima ședință. În orice caz, eu voi continua să moderez, să joc rolul de mediator între aceste partide", a declarat Igor Dodon.

Totodată, Dodon a spus că reprezentanții formațiunilor politice nu doresc anticipate.

"Toate forțele politice au spus că nu doresc anticipate. Cetățenii Republicii Moldova aceasta așteaptă. Am simțit disponibilitatea acestor partide să creeze o guvernare. Cum să creeze, sunt opinii diferite. Unii consideră că prin majoritate parlamentare, alții guvernare minoritară. Indiferent de forma în care se dorește formarea unei guvernări, se dorește dialog. Este un pas important înainte care nu a fost pâna astăzi", a spus Igor Dodon.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu