Igor Dodon, învestit în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova (VIDEO/FOTOREPORT)

Igor Dodon a fost învestit astăzi în funcția de președinte al țării. El a depus jurământul, la Palatul Republicii, în fața a sute de invitați, printre care  diplomaţi, oameni de artă, politicieni, personalități notorii din ţară, dar și de peste hotare.

"Jur să îmi dăruiesc toată puterea şi priceperea propăşirii Republicii Moldova. Să respect Constituţia şi legile ţării", a declarat preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Colanul prezidențial i-a fost înmânat de către Victor Popa, președintele interimar al Curții Constituționale. Și asta pentru că Alexandru Tănase este în concediu. Colanul va fi purtat la evenimentele deosebite. Este poleit cu aur și costă 140.000 de lei.

Igor Dodon a declarat că va promova o politică externă pe parteneriat şi prietenie cu toate statele lumii.

"Vom intensifica relaţiile cu statele vecine nouă, România şi Ucraina. Vom dezvolta o colaborare multidimensională cu Uniunea Europeană. Am acceptat cu plăcere invitaţia de a efectua o vizită în calitate de şef al statului la Bruxelles şi sper ca aceasta să aibă loc în primele luni ale anului 2017. Vom întinde poduri atât spre est, cât şi spre vest", a afirmat preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Igor Dodon a venit la ceremonia de învestire împreună cu familia. Înainte de ceremonie, a ținut un discurs în fața simpatizanților care îl așteptau în fața Palatului Republicii. El a chemat la unitate și a îndemnat să se renunțe la baricade.

În timp ce unii cetăţeni au venit să-l susţină pe Dodon, alţii au protestat faţă de investirea acestuia.

"Şi cei care au votat pentru mine, şi cei care nu au votat, noi toţi dorim mai bine ţării noastre. Haideţi să coborâm de pe barricade. Lăsăm ambiţiile personale, geopolitice, declaraţiile politice. Şi mergem înainte pentru a asihura un viitor ţării noastre", a afirmat preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

"Am venit aici să mă bucur. Eu il felicit pe Igor Nicolaevici Dodon. Sper că va fi mai bine. Măcar că sunt în vârstă, dar, totuşi, am vent aici pentru a-l susţine. Sper, că vor fi schimbări în ţară".

"El este exponentul Rusiei. Cu Dodon nu se va întâmpla nimic. Vom trăi şi vom vedea. Ne vom convinge că el nu exprimă interesele tuturor locuitorilor din Republica Moldova".

Ceremonia de învestire a durat aproximativ jumătate de oră, după care Igor Dodon, însoțit de președintele Parlamentului și premier, a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Acolo a fost așteptat de către câteva zeci de protestatari din partea unei organizații unioniste.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu