Igor Dodon începe consultările cu liderii partidelor care au obţinut cele mai multe mandate de deputat

Embed:

Preşedintele ţării, Igor Dodon, începe, astăzi, consultările cu liderii partidelor care au obţinut cele mai multe mandate de deputat după alegerile din 24 februarie. Discuţiile se vor axa pe formarea unei majorităţi parlamentare care să creeze cât mai curând un nou Guvern. 

Igor Dodon a anunţat că vrea să discute separat cu fiecare dintre preşedinţii de partide. La ora 14:00 este aşteptată Zinaida Greceanîi, care conduce PSRM.

Printr-un comunicat de presă, socialiştii au confirmat prezenţa şi au precizat că la aceste discuţii vor merge şi secretarul pentru ideologie al formaţiunii, Ion Ceban, precum şi secretarul executiv Vlad Batrîncea.

La ora 15:00, la Reşedinţa de Stat, este invitat liderul democraţilor Vlad Plahotniuc. Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a declarat că, cel mai probabil, preşedintele PDM va da curs acestei invitaţii.

Totodată, la ora 16:00, la discuţii, sunt aşteptaţi liderii blocului "ACUM", Maia Sandu şi Andrei Năstase. Reprezentanţii formaţiunii au declarat că nu au luat deocamdată o decizie finală privind participarea la consultări cu şeful statului.

Preşedintele Igor Dodon susţine că, după alegerile parlamentare, s-a creat un blocaj politic, care nu mai poate continua.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu