Igor Dodon îi răspunde Maiei Sandu: Atunci va fi ACUM – niciodată, condiţiile expuse de Consiliul Republican al PSRM sunt foarte clare

Embed:

Socialiştii nu vor ceda funcția de preşedinte al Parlamentului blocului "ACUM" şi insistă pe negocieri la nivel de lideri de partid privind formarea unei majorităţi parlamentare. Declaraţia a fost făcută de şeful statului, Igor Dodon, liderul informal al PSRM. Afirmaţia a fost făcută după ce, ieri, preşedintele PAS a declarat că blocul "ACUM" insistă în continuare doar pe formarea unui Guvern minoritar şi nu mai are ce să discute cu PSRM.

"Atunci va fi ACUM – niciodată, pentru că condiţiile expuse de Consiliul Republican sunt foarte clare. Aşteptăm decizia oficială, nu comentarii la televiziuni referitor la propunerea şi crearea unei coaliţii de guvernare, cu guvern funcţional, nu guvern minoritar. În cazul în care nu sunt gata să accepte o asemenea poziţie, atunci să se pregătească de alegeri parlamentare anticipate", a menţionat Igor Dodon.

În cadrul unei emisiuni TV, Maia Sandu a comentat declaraţiile de vineri ale şefului statului, făcute după şedinţa Consiliului Republican al PSRM. Atunci, Igor Dodon a anunțat condiții mai dure pentru crearea majorității parlamentare cu blocul politic "ACUM" și a respins categoric guvernul minoritar propus de PAS şi PPDA. Pe lângă funcţia de preşedinte al Parlamentului, pentru Zinaida Greceanîi, şi conducerea ministerelor Afacerilor Externe şi Apărării, socialiştii râvnesc fotoliul ministrului de Interne şi cel al vicepremierului pentru Reintegrare. În aceste condiţii, Maia Sandu a declarat ca nu mai vede rostul discuţiilor cu socialiştii.

"Nu văd despre ce putem discuta, deoarece în continuare vorbim despre lucruri diferite. Ei vorbesc despre o coaliție majoritară și încearcă să facă abstracție de faptul că suntem în lumi diferite", a subliniat Maia Sandu.

Joi, discuţiile între PSRM și binomul PAS-PPDA privind crearea majorității guvernamentale au eşuat. Cei câţiva deputaţi din partea celor trei formaţiuni care au participat la consultările iniţiate de socialişti, la Parlament, s-au certat şi, la final, s-au despărțit fără a găsi vreun consens.

Liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Zinaida Greceanîi, a plecat înainte de a începe aceste discuţii, supărată că n-au venit omologii ei, Maia Sandu și Andrei Năstase.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu