Igor Dodon îi răspunde lui Krasnoselski: Ei multe declaraţii fac, lichidarea armamentului de la Cobasna ţine de Chişinău

Lichidarea armamentului de la Cobasna ţine de Chişinău. Declaraţia a fost făcută de şeful statului Igor Dodon. "Transnistria este parte a Republicii Moldova, lucru recunoscut de toţi partenerii externi, inclusiv de Federaţia Rusă. Tot ce tine de lichidarea, evacuarea acestor muniţii, deşi multe dintre ele nu pot fi evacuate, ci dezasamblate aici, pe loc, ţine de Chişinău, Republica Moldova", a spus Dodon.

Şeful statului a fost rugat să comenteze declaraţiile liderului separatist Vadim Krasnoselski, care a spus că o decizie finală cu privire la distrugerea armamentului de la Cobasna o va lua Moscova împreună cu autorităţile transnistrene. 

CITEŞTE ŞI: Vadim Krasnoselski despre distrugerea armamentului de la Cobasna: O decizie finală va fi luată de Moscova şi Tiraspol

"Ei multe declaraţii fac, ei se consideră independenţi. Noi am spus de mai multe ori şi altă poziţie nu poate fi – suntem o ţară unică. Trebuie să găsim soluţia politică", a răspuns Dodon. 

PUBLIKA.MD precizează că satul Cobasna se află la aproximativ 200 de kilometri de la punctul de trecere al frontierei Leușeni-Albița. În acest sat se află unul din cele mai mari depozite de muniții din Europa de Est. Potrivit unor surse, aici ar fi aproape 20 de mii de tone de muniție, de artilerie, de infanterie, echipament militar. Localitatea se află sub jurisdicția Tiraspolului, iar accesul în zonă este strict interzis.

În cadrul vizitei la Chişinău, Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că Rusia vrea să inițieze procesul de distrugere a munițiilor stocate lângă satul Cobasna. 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu