Igor Dodon îi cere Maiei Sandu să fie transparentă în realizarea condiționalităților cu FMI

Preşedintele ţării, Igor Dodon, i-a cerut premierului Maia Sandu să fie transparentă în realizarea condiționalităților cu Fondul Monetar Internaţional.

"Unele măsuri din proiectul Memorandumului cu FMI vizează politicile bugetar-fiscale, cu impact asupra activităților economice în țară. Politicile cu impact asupra mediului de afaceri vor fi preventiv discutate și agreate cu reprezentanții agenților economici, astfel încât să ne asigurăm de eficiența acțiunilor întreprinse, dar și să excludem orice impediment în dezvoltarea businessului și creșterii economice. În această ordine de idei încurajez Guvernul să consulte inițiativele respective cu mediul de afaceri, reprezentanții societății civile și administrația publica locală", a precizat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Menţionăm că Fondul Monetar Internaţional va aloca Moldovei un împrumut de 46,5 milioane de dolari până la sfârşitul anului. Decizia a fost anunţată, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către şeful misiunii FMI în Moldova, Ruben Atoyan şi premierul Maia Sandu.

Reprezentantul Fondului Monetar Internaţional a recunoscut reuşitele precedentului Guvern, condus de Pavel Filip, declarând că au fost mai multe premise pentru extinderea programului de finanţare în Moldova, printre care creşterea cu patru la sută în anul trecut a Produsului Intern Brut şi scăderea bruscă a inflaţiei. Pe lângă asta, şeful misiunii FMI în Moldova a subliniat şi ameliorarea situaţiei în sectorul bancar, inclusiv diminuarea numărului creditelor neperformante oferite de bănci. Acordul semnat cu FMI în 2016 prevede alocarea, până la sfârşitul acestui an, a unei finanţări de peste 170 milioane de dolari, în şase tranşe. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu