Igor Dodon, ieri TRĂDĂTOR, azi ALIAT. Cum EXPLICĂ deputaţii ACUM faptul că şi-au schimbat atitudinea faţă de şeful statului

Embed:

În campania electorală îl învinuiau pe Igor Dodon de trădare de patrie, făcând referire la planul acestuia de federalizare a Moldovei, iar după alegeri, au devenit aliați. Este vorba despre deputaţii blocului ACUM, care, se pare că, şi-au schimbat atitudinea faţă de şeful statului, după ce şi-au încălcat propriul angajament, şi au făcut coaliţie cu socialiştii. Întrebaţi de jurnalişti despre motivul care i-a determinat să-şi schimbe părerea atât de brusc, aceştia, s-au eschivat de la un răspuns exact.

"Poziţia fermă a blocului electoral "ACUM" este că preşedintele Dodon trădează Republica Moldova, oferind regimului secesionist de la Tiraspol o recunoaștere promisă din Moscova", a menţionat Igor Munteanu, deputat ACUM. 

"Suntem obligaţi să tragem un serios semnal de alarmă faţă de obscura strategie prin care se urmăreşte federalizarea Moldovei şi anexarea ei unui spaţiu dominat în totalitate de Rusia. Se urmăreşte transnistrizarea ţării", a declarat Andrei Năstase, liderul PPDA.

Aceste declaraţii au fost făcute în timpul unei conferinţe de presă din luna februarie 2019, în care fruntaşii blocului ACUM încercau să câştige încrederea alegătorilor înaintea scrutinului din 24 februarie. După crearea Alianţei cu PSRM, reprezentanţii ACUM au schimbat macazul.

"În campania electorală, da creşte temperatura, şi liderii, actorii politici, mai recurg şi la astfel de etichetări. Instanţa de judecată o să decidă.
- Părerea dumneavoastră?
- Nu, eu nu sunt judecător", a precizat Igor Grosu, deputat ACUM.

Şi deputatul Lilian Carp a evitat să răspundă la întrebarea dacă îl mai consideră pe Igor Dodon trădător de patrie: 

"În cazul când, se va demonstra, că a fost implicat nemijlocit în anumite încălcări cu legislaţia, el trebuie să răspundă. Fie că este trădare de patrie, sau alte lucruri, toate trebuie anchetate, documentate şi atunci vă răspund".

Anterior, în presă a apărut o înregistrare video de la negocierile dintre Igor Dodon și liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în care şeful statului recunoaşte că primea de la ruşi milioane de dolari pentru finanțarea PSRM:

"- Îl întreb pe Kozak ieri: am datorii la partid pe două luni. Ce să fac? El: voi preluaţi puterea şi lasă să vă dea. Eu zic: Cum, trebuie să-i cer lui Plahotniuc? El: Nu, îi spun eu. - Kozak?- Da. - Mi-e să-mi spună? Să dau bani pentru PSRM? - Da. Pentru întreținere, zic, ei bine, 800 – un milion pe lună".

CITEȘTE ȘI: PROBĂ VIDEO 3: Igor Dodon spune câți bani primea, lunar, din Rusia, pentru PSRM: 600-700 de mii de dolari, până la un milion

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu