Igor Dodon: Felicit fraţii de peste Prut de Ziua României

Embed:
Şi preşedintele Igor Dodon sărbătoreşte Ziua Naţională a României. Prezent la recepţia oferită aseară de Ambasadorul ţării vecine, şeful statului a avut un mesaj de felicitare.

  "Am deosebita plăcere să felicit statul român, fraţii de peste Prut, cu această sărbătoare, ziua naţională a României", a spus preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Preşedintele a mulţumit României pentru sprijinul constant acordat în diferite domenii şi a salutat parteneriatul strategic dintre cele două ţări. Dodon a mulţumit pentru sprijinul financiar alocat de statul vecin pentru reparaţia a 900 de grădiniţe şi-a adus aminte că şi grădiniţa din satul natal, Sadova, a fost renovată pe banii României.

  "În special vreau să mulţumesc pentru acel suport de reparaţie a 900 de grădiniţe, inclusiv grădiniţa din satul meu", a spus preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

La final, Igor Dodon l-a felicitat pe preşedintele României care a obţinut al doilea mandat în urma alegerilor prezidenţiale şi a încercat din nou să-l convingă pe liderul de la Cotroceni să accepte o întâlnire cu el.

  "Eu sper foarte mult că una din primele vizite pe care domnul Iohannis va fi aici, la Chişinău", a spus preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost la Chişinău o singură dată, în 2015, în perioada în care şef al statului era Nicolae Timofti.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu