Igor Dodon: "Eu sunt pentru relații bune cu frații noștri români"

Embed:

"Eu sunt pentru relații bune cu frații noștri români". Oricât de straniu ar fi, dar această declaraţie a fost făcută de prorusul Igor Dodon. Președintele, care nu a vizitat niciodată România în calitate de șef de stat, a fost întrebat de jurnaliști când va merge în vizită la București, după ce a anunțat că are planificate deplasări la Bruxelles și în SUA.

"Eu am spus același lucru care l-am spus tot timpul. Eu sunt pentru relații bune cu frații noștri români. Noi nu avem subiecte problematice. Doar un singur subiect, îl știți, păstrarea statalității, dar în rest totul e bine cu românii", a spus președintele, Igor Dodon.

Când a fost învestit în funcția de președinte, Igor Dodon a ordonat ca pe pagina web a Președinției limba română să fie schimbată în limba moldovenească. Mai mult, liderul informal al Partidului Socialiștilor s-a opus modificării articolului 13 din Constituție, astfel încât sintagma limba de stat să fie înlocuită cu limba română.

Deși critică tot ce este românesc, mai mulți deputați socialiști sunt români şi în acte. Aceştia au spus de mai multe ori că vor renunţa la cetăţenia României, dar așa și nu au făcut-o. Mai mult, în toamna anului 2015, deputatul PSRM.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu