Igor Dodon DEZAPROBĂ. Şeful statului nu vrea un nou sediu pentru Ambasada SUA

Embed:

Președintele Igor Dodon nu este de acord ca noua ambasadă a Statelor Unite să fie construită în locul fostului Stadion Republican. Declarația a fost făcută de șeful statului în timpul unei linii directe pe o rețea de socializare. Igor Dodon a menționat că i-a spus ambasadorului SUA, James Pettit, că va reveni la acest subiect doar după alegerile parlamentare.

"Îmi este interesant pentru ce lor cinci hectare de teren în centrul Chișinăului? Consider că nu este corect. Teritoriul Stadionului republican este destinat pentru oameni ca să fie construit un stadion, un parc sau un centru cultural ar fi mai corect", a spus Igor Dodon, şeful statului. 

Acum o săptămână, James Pettit, a declarat pentru postul nostru de televiziune că tranzacţia de procurare a terenului pentru construcţia noului sediu al Ambasadei SUA în Moldova va fi una corectă şi transparentă. Diplomatul a mai explicat că sediul actual al ambasadei SUA este mic, iar unii angajaţi sunt nevoiţi să muncească în oficii, care sunt amplasate în diferite regiuni ale Capitalei.

Acum, terenul fostului Stadion Republican cu o suprafață mai mare de cinci hectare este proprietate publică şi se află în paragină.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu