Igor Dodon, despre relaţiile tensionate din Alianţa ACUM - PSRM: Dacă cineva a obosit, să spună şi vedem ce facem mai departe

Şeful statului Igor Dodon lasă să se înţeleagă că este gata să iasă din Alianţa cu Blocul "ACUM", în situaţia în care membrii acestei formaţiuni vor continua să atace socialiştii şi preşedintele ţării. Într-un interviu acordat pentru noi.md, Dodon a spus că "dezaprobă comportamentul lipsit de decenţă", a colegilor de coaliţie. 

"Linia o tragem la final și atunci facem socotelile, atunci o să vedem care mai este nivelul de încredere și în ce măsura putem sau nu conta pe anumiți oameni pentru a face cu ei mai departe lucrurile importante la care s-a angajat coaliția de guvernare.

Pentru că așa cum am mai spus, alegerile locale sunt doar o etapă în parcursul politic al partidelor, însă angajamentul asumat împreună de PSRM și ACUM în fața cetățenilor este cu o miză mult mai mare, una chiar vitală pentru viitorul Republicii Moldova. Pentru mine ca președinte, dar sunt sigur ca și pentru PSRM, alegerile locale nu sunt un final de drum pentru actuala majoritate politică, dar sunt abia începutul unui drum mult mai greu și cu provocări importante.

Dacă cineva a obosit și vrea să își încheie socotelile după alegerile locale, să o spună clar și să vedem ce trebuie făcut mai departe.", a declarat Dodon. 

Totodată, Igor Dodon nu a evitat să atace din nou Guvernul condus de Maia Sandu, spunând că după locale vor fi făcute mai multe schimbări în Executiv. 

"Iată că a trecut mai bine de o lună de la cele 100 de zile de grație oferite Guvernului, și cam nimic nu s-a schimbat, dimpotrivă, remarcăm o pasivitate, chiar o indiferență ciudată în activitatea unor ministere. Se creează impresia că unii miniștri așteaptă să vină mai repede weekendul ca să schimbe fotoliul de la birou pe canapeaua de acasă, să-și continue relaxarea. După locale cu siguranța va trebui de făcut și se vor face schimbările necesare pentru a se guverna mai eficient."

 

loading...

Lasă un comentariu