Igor Dodon convoacă Consiliul Suprem de Securitate. Un singur subiect pe ordinea de zi

Șeful statului Igor Dodon convoacă Consiliul Suprem de Securitate. Un singur subiect este anunțat pe ordinea de zi: concesionarea Aeroportului. 

Decizia vine după ce Avea Invest a anunțat că a făcut o tranzacție, în urma căreia Aeroportul a trecut în gestiunea companiei Investments Limited, care îi aparţine familiei Rothschild.

CITEȘTE ȘI: ȘEF NOU LA AEROPORT. O companie străină a cumpărat 95 la sută din Avia Invest

Totodată, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Ministrul economiei Vadim Brînzan a recunoscut că șansele ca Aeroportul să revină în gestiunea statului sunt minime pentru că nu există pârghii legale de a anula tranzacția. 

CITEȘTE ȘI:UŞOR DE ZIS, GREU DE FĂCUT. Ministrul Brînzan recunoaşte că şansele ca Aeroportul să revină în gestiunea statului sunt mici

Aeroportul a fost concesionat pentru 49 de ani în noiembrie 2013. De atunci, compania controlată de Ilan Şor a investit în infrastructura aerogării peste 88 de milioane de euro şi a transferat în bugetul de stat impozite de aproape 600 de mii.

Prognozele arată că în 2019 numărul pasagerilor care vor trece prin aeroport într-un singur an va depăşi, în premieră, cifra de trei milioane, după ce în 2018 numărul travesărilor a fost de 2,8 milioane.

Lasă un comentariu