Igor Dodon CONFIRMĂ că Vadim Ceban este propus la funcția de director al MoldovaGaz

Embed:

Preşedintele ţării, Igor Dodon, confirmă faptul că adjunctul guvernatorului Găgăuziei, Vadim Ceban, este propus la şefia companiei Moldova-Gaz.  

"Am avut o întrevedere de lucru cu Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan și candidatul la funcția de președinte al Consiliului de Administrație al "Moldovagaz", Vadim Ceban", a menţionat Igor Dodon, într-o postare pe Facebook.

Totodată, Igor Dodon a anunțat că mâine va avea o vizită de lucru la Moscova şi va discuta cu autoritățile de la Kremlin și cu cei din conducerea "Gazprom" despre încheierea unui contract pentru livrarea gazelor naturale.

Citeşte şi: S-a aflat cine ar putea deveni noul director al Moldovagaz

În trecut, Vadim Ceban a ocupat şi funcţia de director general al Agenţiei pentru Reglementare în Energetică.

Potrivit regulamentului, candidatura lui Ceban trebuie să fie aprobată de Guvern, dar şi de Gazpromul rusesc, care sunt acționari majoritari ai companiei moldo-ruse

Recent, preşedintele Igor Dodon a anunţat că numele noului şef al consiliului de administrare Moldovagaz va fi anunţat săptămână aceasta.

Totodată, şeful statului a declarat că tarifele pentru gazele naturale ar putea crește cu 35 de procente, idee susţinută şi de ministrul Economiei, Vadim Brînzan. 

Funcţia de director Moldovagaz este vacantă din mai 2018. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu