Igor Dodon cere SUA să sprijine recunoașterea internațională a neutralității permanente a Republicii Moldova

Președintele Igor Dodon a mulțumit din nou Statelor Unite pentru sprijinul acordat R.Moldova în soluționarea recentei crize politice și transferul pașnic al puterii. În cursul întrevederii cu David Hale, subsecretar de stat pentru afaceri politice al Statelor Unite, Dodon a mai spus că, acum, „datorită susținerii din partea partenerilor externi și a consensului național intern, Republica Moldova are toate șansele de a relansa economia și a promova o politică externă echilibrată în baza intereselor sale naționale”.

Într-o postare pe Facebook, după discuțiile cu Hale, Dodon a mai informat că l-a asigurat pe demnitarul american că noua guvernare va respecta toate acordurile internaționale în care a intrat, inclusiv Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, dar a cerut Statelor Unite să sprijine eforturile R.Moldova ca statutul de neutralitate „permanentă” să fie recunoscut „internațional. Totodată a reafirmat că R.Moldova „va promova o politică externă echilibrată în baza intereselor sale naționale”.

Referitori la problema transnistreană, președintele și-a reafirmat sprijinul pentru continuarea negocierilor în formatul „5+2”, în care Statele Unite au rol de observator, alături de Uniunea Europeană, scrie europalibera.org.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu