Igor Dodon ar fi cerut mită de 50 de milioane de euro de la actualul concesionar al Aeroportului Chişinău. DEZVĂLUIRILE făcute de Renato Usatîi

Embed:

Acuzații grave la adresa președintelui Igor Dodon, care riscă să degenereze într-un nou scandal de proporții. Șeful statului este învinuit că ar fi pretins mită de 50 de milioane de euro de la actualul concesionar al aerogării, ca să mușamalizeze cazul. Dezvăluirile au fost făcute aseară, de către primarul de Bălți, Renato Usatîi, care susține că a fost informat despre acest lucru de o sursă veridică de la Moscova.

Usatîi a menționat că Igor Dodon i-ar fi spus investitorului rus Andrei Gonciarenko, cel care a preluat pachetul majoritar al Avia Invest, că va avea grijă ca guvernul să renunțe la pretențiile privind concesionarea aeroportului, dacă acesta va accepta oferta.

"Vărsătorul a cerut de la Goncearenco 50 milioane de euro pentru a închide subiectul cu aeroportul şi ca acesta să fie muşmalizat. Asta ar fi fost prima lui solicitare, iar a doua a fost ca aeroportul să ajungă la cine va vrea Dodon. Evident că, la această dorinţă a lui Dodon, atât Goncearenco, cât şi alţii de la Moscova au rămas uimiţi", a menţionat Usatîi. 

Mesajul șefului statului l-ar fi deranjat însă pe miliardarul rus, care, în replică, ar fi decis să renunțe la aeroportul din Chișinău. Potrivit lui Usatîi, acesta va ieși în curând cu o declarație publică, prin care va anunța descis despre acest lucru.

"Goncearenco în următoarele zile va ieşi şi va spune că el de fapt îşi vinde acţiunile companiei Avia Invest şi se dezice de aeroportul din Chişinău, pentru că nu poate face business. Îmi este foarte interesant cu ce motive întemeiate va veni el, de ce a făcut asta", a precizat Renato Usatîi. 
 
Solicitată să comenteze dezvăluirile, purtătoarea de cuvânt de la Președinție, Carmena Lupei, ne-a spus că șeful statului nu comentează deocamdată aceste acuzații.

Amintim că, la sfârșitul anului trecut, "Avia Invest", care administrează Aeroportul Internațional Chișinău după concesionare, a cedat controlul asupra companiei către "Komaksavia Airport Invest" Ltd, în proporție de 95%. Beneficiarul acesteia este omul de afaceri rus Andrei Goncharenko. Asta după ce, în 23 decembrie, "NR Investments" Ltd, compania deținută de miliardarul Nat Rothschild, a anunțat oficial că renunță la Aeroportului Internațional Chișinău, preluat după schimbarea puterii de la Chișinău, în vara anului trecut.

În ultimul timp, atât șefului statului, Igor Dodon, cât și premierul Ion Chicu, au anunțat că își propun să rezilieze contractul de concesionare, astfel încât aeroportul să revină în proprietatea statului. Totuși, aceștia admit că, ulterior, compania va fi transmisă în gestiunea altui investitor privat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu