Igor Dodon anunţă agenda Guvernului, condus de Ion Chiuc

Şeful statului Igor Dodon a anunţat agenda şi priorităţile Guvernului condus de Ion Chicu. Într-o postare pe Facebook, în care şeful statului a vorbit despre întrevederea cu Excelența Sa, Steven Mark Fisher, noul Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în țara noastră, Dodon a scris că i-a prezentat oficialul agenda noului Guvern: 

"Agenda internă a noului guvern se va axa pe realizarea și implementarea reformelor inițiate, avînd următoarele priorități.

În primul rînd este vorba despre implementarea reformei justiției și a numirii unui procuror general independent și integru, în conformitate cu legislația în vigoare. În acest sens vor fi respectate toate recomandările partenerilor externi și a experților Comisiei de la Veneția.

În domeniul social se va insista pe susținerea inițiativelor prezidențiale de indexare a pensiilor, majorare a salariilor, susținerii categoriilor social-vulnerabile ale societății.

În domeniul dezvoltării economice agenda noului guvern va prevedea o administrare fiscală eficientă, combaterea schemelor de contrabandă și corupție, atragerea unor investiții majore în proiecte de infrastructură mari, susținerea unor sectoare importante precum turismul, domeniul IT, dezvoltarea serviciilor etc.", a scris Igor Dodon. 

loading...

Lasă un comentariu