Igor Dodon: Aeroportul Chişinău a fost dat ilegal în concesiune unei grupări criminale

Embed:

Aeroportul Chişinău a fost dat ilegal în concesiune unei grupări criminale și trebuie să revină în proprietatea statului. Asta a scris Igor Dodon pe Facebook.

Preşedintele susţine că autorităţile trebuie să facă tot posibilul pentru a întoarce statului aeroportul într-o perioadă rezonabilă. În caz contrar, Dodon ameninţă că vor urma demisii până când vor fi găsiţi oamenii curajoşi care să poată aplica legea.   

Miliardarul britanic Nathaniel Rothschild a anunţat că a renunţat la Aeroportul Chişinău, pe motiv că proprietatea nu mai prezintă interes. Dodon crede că, de fapt, firma deținută de Rothschild a înțeles ilegalitățile care s-au făcut la concesionarea aerogării și a decis să nu participe în această afacere murdară.

Aeroportul are deja un nou proprietar. E vorba de  miliardarul rus Andrey Goncharenko, fost top-manager la Compania „Gazprom”.

Şeful statului a menţionat că în spatele celor care deţin acum controlul asupra aerogării s-ar afla, în realitate, aceeași grupare care împreună cu Ilan Şor a preluat contractul de concesiune la etapa inițială.

După ce s-a aflat că Aeroportul Chişinău a ajuns pe mâna unui investitor de la Moscova, deputaţii PPDA l-au acuzat pe Igor Dodon că a dat ţara ruşilor.

Şeful statului a negat însă orice implicare, chiar dacă în luna septembrie, tot el spunea pentru presa rusă, că un om de afaceri din Rusia ar putea prelua gestionarea aerogării.  


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu