Igor Dodon, acuzat de Ilan Șor că promisiunea făcută exportatorilor moldoveni au fost doar acțiuni de publicitate

Embed:

Ilan Şor, primarul oraşului Orhei, degrevat din funcţie, şi preşedintele ţării, Igor Dodon, se întrec în promisiuni privind soluţionarea problemei exportatorilor moldoveni, care livrează mărfuri în Rusia. Asta după ce Guvernul de la Moscova a interzis, la sfârşitul anului trecut, tranzitarea produselor importate prin Ucraina. Cei doi au anunţat că au solicitat executivului rus să remedieze situaţia. Ilan Şor îl acuză însă pe şeful statului Igor Dodon că a luat atitudine cu mare întârziere. Asta în condiţiile în care se laudă că este preocupat de problemele moldovenilor stabiliţi în Rusia.

"Preşedintele nostru se odihneşte, dar el a uitat că nu toţi cetăţenii simpli se odihnesc. Asta se numeşte farsă politică. Anume din acest motiv, nu vom aştepta ca domnul Dodon să soluţioneze aceasta problemă, prin acţiuni de PR. Nu excludem că această problemă a fost creată artificial", a declarat Ilan Şor, preşedintele Partidului "ŞOR".

Ilan Şor a mai spus că partidul pe care îl conduce, prin intermediul Congresului Comunităților Ruse, i-a ajutat pe mai mulţi exportatori de la noi să transmită o scrisoare către Guvernul de la Moscova în care cer rezolvarea problemei. De asemenea, Partidul "ŞOR" a anunţat că începe campania de colectare a semnăturilor cetăţenilor afectaţi de decizia Rusiei, care, la fel, vor fi transmise executivului de la Moscova. Şor a mai precizat că regretă faptul că Dodon, dar şi alţi politicieni de la noi urmăresc să obţină capital pe seama problemelor oamenilor.

"Să ne amintim faptul că Maia Sandu a contribuit la blocarea asistenţei din partea Uniunii Europene pentru Republica Moldova doar pentru a-şi face PR. Din punctul meu de vedere, acţiunile lui Dodon se asociază cu acelaşi cinism faţă de cetăţenii noştri", a menționat Ilan Şor, preşedintele Partidului "ŞOR".

Solicitat de Publika TV, consilierul prezidenţial, Maxim Lebedinschi, a menţionat că nu poate comenta afirmaţiile lui Ilan Şor şi că trebuie să se documenteze. Iar Maia Sandu nu a fost de găsit pentru a oferi o reacţie la acuzaţiile ce i se aduc.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu