Igor Dodon a venit cu o propunere populistă. Replica prim-ministrului Pavel Filip

Embed:

Igor Dodon a pășit cu stângul în funcția de președinte al țării și a venit cu o propunere populistă. Așa a comentat premierul, Pavel Filip inițiativa legislativă a șefului statului privind anularea legii care prevede trecerea în datorie de stat a creditelor acordate sistemului bancar în 2015.  

În debutul ședinței Guvernului, Pavel Filip a subliniat că anterior Curtea Constituțională a declarat că legea este constituțională, răspunzând astfel inclusiv sesizării Partidului Socialiștilor, din care a făcut parte și Igor Dodon. În al doilea rând, susține prim-ministrul, această lege este un act juridic consumat și nu se poate reveni asupra ei.

„Vreau să fac o adresare chiar cetățenilor Republicii Moldova: pentru că această categorie de politicieni, care sunt populiști din punctul meu de vedere, vin să vă amăgească, vin să vă creeze, să genereze niște așteptări false, pentru că adevărul este cu totul altul.”, a declarat primul ministru. 

Pavel Filip afirmă că Moldova a avut mai mult de câștigat prin aprobarea legii respective.

”Dacă nu aprobam această lege, noi anul acesta deja, 2016, în care noi nu am plătiti nimic pentru deservirea acestui credit de urgență, nu am fi obținut 60 de mln de euro de la București, nu am fi obținut 35 de milioane de dolari, deja intrați în cont, de la FMI,  nu am fi obținut 45,3 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru programele evaluate deja  și nu am fi obținut 45 de milioane de dolari, care ieri sau astăzi au intrat în contul Ministerului de Finanțe de la Banca Mondială. Acești bani reprezintă mai mult decât patru miliarde de lei.  Acești bani înseamnă în primul rând, drumuri, înseamnă grădinițe, înseamnă școli, înseamnă proiecte socialepentru cetățenii Republicii Moldova.”

Trebuie să menționăm că peste 45 de milioane de euro vin din partea Uniunii Europene în calitate de grant, adică Moldova nu va întoarce niciun ban. În final, Pavel Filip a chemat din nou președintele Dodon la conclucrare pentru a soluționa problemele cetățenilor.

”Eu am propus să am o colaborare constructivă. Noi putem coabita cu președintele, noi putem conlucra.  Eu mi-aș propune o conlucrare.”

Șeful statului și prim-ministru au avut, luni, prima întâlnire la care au discutat despre colaborarea președinției și guvernului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu