Igor Dodon a discutat cu PSRM despre remanieri în Guvernul Sandu

Embed:

 Lipsa de eficienţă a Guvernului Sandu şi necesitatea de a schimba unii miniştri sunt subiectele, discutate de către şeful statului Igor Dodon cu deputaţii PSRM. 

"Şeful statului și-a expus îngrijorările legate de lipsa de eficiență a Guvernului și percepția tot mai negativă pe care o au cetățenii privind activitatea acestuia. Președintele Igor Dodon a dorit să consulte opinia fracțiunii PSRM pe acest subiect, să identificăm împreună cele mai bune măsuri pentru a eficientiza activitatea guvernării.

Cele mai mari îngrijorări remarcate în discuție sunt legate de deficiențele grave din sectorul economic și social, lipsa totală de viziune și acțiuni pentru rezolvarea problemelor cetățenilor, dar și situația dramatică din domeniul securității cetățenilor, unde se înregistrează zilnic situații care pun în pericol viața lor. Pînă la această oră instituțiile responsabile s-au dovedit a fi incapabile să gestioneze situația, nu au reușit să vină cu soluții și acțiuni concrete pentru protejarea cetățenilor.

În acest sens s-a convenit că urmează să aibă loc discuții cu Guvernul și responsabilii din ministerele de resort, inclusiv audieri parlamentare, discuții cu partenerii de coaliție, astfel încît să fie găsite cele mai bune căi de eficientizare a activității Guvernului. Discuțiile vor viza inclusiv propuneri de remaniere a unor miniștri care gestionează deficitar domeniile pe care le adiministrează.", se arată într-un comunicat de presă al socialiştilor. 

În mesajul PSRM se mai spune că tematica abordată în cadrul întrevederii cu Președintele urmează să fie analizată și în cadrul Consiliului Republican al PSRM, care va avea loc în următoarea perioadă.

Lasă un comentariu