Igor Dodon A CRITICAT guvernarea: Oamenii încep să se dezamăgească

Embed:

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a adus critici actualei guvernări în şedinţa de astăzi a Parlamentului. Şeful statului s-a arătat nemulţumit de activitatea unor ministere, dar şi de unele reforme care recunoaşte că sunt în dezavantajul cetăţenilor. 

"Ne-am angajat să facem reforme importante împreună, inclusiv pe justiție, dar nu vreau ca să nu aibă cine beneficia de ele, oamenii continuă să plece peste hotare. Nu sunt mulțumit de modul cum funcționează unele ministere, anularea proiectelor care aduceau beneficii oamenilor, trebuie să se guverneze în baza priorităților oamenilor. Oamenii se tem să rămână fără locuri de muncă, vor siguranță. Cred că s-a dat un exemplu nu tocmai potrivit în zona funcționarilor publici, unde în loc să ne rezumăm la demiteri la nivelul conducerii instituțiilor cu probleme, s-a mers mult prea departe, și unii profesioniști din eșaloanele inferioare au fost demiși într-un mod nejustificat", a precizat preşedintele ţării.

Totodată, Igor Dodon a recunoscut că oamenii au început să se dezamăgească deja de cei veniţi la putere.

"Vă încurajez să mergeţi în teritoriu, să discutaţi cu oamenii, să discutaţii cu cei business, o să constatați că ei aveau așteptări mari de la noua guvernare, dar deja au avut anumite dezamăgiri. Am menționat și anterior, repet și acum, consider că unele creșteri recente de impozite, dar și alte câteva măsuri fiscale au fost analizate insuficient și au creat confuzie și nemulțumire. Iar modul în care încercăm să pasăm responsabilitatea în curtea FMI nu este unul productiv", a subliniat şeful statului.

"Nu s-au făcut prea mulţi paşi convingători. Și la crearea locurilor de muncă și securizarea celor existente, nu am văzut o agendă clară a Guvernului. Oamenii aşteaptă drumuri bune, salarii, locuri de muncă", a adăugat Dodon.

În contest, liderul informal al socialiştilor a îndemnat majoritatea parlamentară și Guvernul să demonstreze cât mai rapid de eficiență şi să treacă la acțiuni concrete, întrucât, până acum, nu s-au făcut pași clari și convingători în acest sens. 

Amintim că, astăzi, 16 septembrie, se împlinesc 100 de zile de când Guvernul Sandu a depus jurământul în fața Parlamentului, Cabinetul de miniştri fiind votat de coaliția PSRM-ACUM. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu