Igor Corman va participa la ratificarea Acordului de Asociere cu UE în şedinţa Parlamentului European

Președintele Parlamentului, Igor Corman, va participa la ședința plenară a Parlamentului European din 13 noiembrie, în care va fi ratificat Acordul de Asociere cu Republica Moldova.

De asemenea, șeful Legislativului va avea întrevederi cu Președintele Parlamentului European Martin Schulz, raportorul Parlamentului European pentru Acordul de Asociere între Republica Moldova și UE, Petras Auštrevičius, Președintele Grupului parlamentar al Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, Gianni Pittella, precum și cu Președintele Delegaţiei la Comitetul Parlamentar UE - Republica Moldova, Andi Cristea.

Principalele subiecte care vor fi abordate în cadrul discuțiilor cu oficialii europeni vizează parcursul european al Republicii Moldova și implementarea Acordului de Asociere.

Publika.md aminteşte: Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a aprobat, pe data de 16 octombrie, cu o majoritate de voturi, ratificarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE.

Până în prezent, Acordul de Asociere a fost ratificat de parlamentele a șapte țări membre UE: România, Bulgaria, Letonia, Estonia, Lituania, Malta și Slovacia. Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de Asociere la 2 iulie curent.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu