Igor Corman: Sprijinul partenerilor europeni este foarte important pentru Republica Moldova, mai ales în acest an

Președintele Parlamentului Igor Corman s-a întâlnit astăzi cu vicepreședintele Senatului Cehiei, Premysl Sobotka. Oficialii au discutat despre relațiile moldo-cehe, procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, situația internă și cea din regiune.

Igor Corman a mulțumit autorităților din Cehia pentru sprijinul acordat țării noastre în dezvoltarea unor domenii importante, concretizat în circa 50 de proiecte implementate din 2011 până în prezent, în valoare de aproximativ 14 mln. de euro.

Referindu-se la agenda europeană a Republicii Moldova, șeful Legislativului a menționat interesul țării noastre pentru preluarea experienței Cehiei în procesul de integrare în UE.

"Sprijinul partenerilor europeni este foarte important pentru Republica Moldova, mai ales în acest an. Semnarea, respectiv ratificarea Acordului de Asociere reprezintă baza viitorului nostru european, care, însă, nu vine în contradicție cu intenția de a avea relații bune și cu țările din CSI. Suntem siguri că Acordul privind zona de comerț liber în cadrul CSI și Acordul de Asociere dintre Moldova și UE sunt compatibile", a declarat președintele Parlamentului.

La rândul său, vicepreședintele Senatului Cehiei, Premysl Sobotka a dat asigurări că Senatul ceh va ratifica Acordul de Asociere dintre Moldova și UE foarte rapid, întrucât în toate partidele politice există consens în această privință. Premysl Sobotka a mai declarat că țara sa susține parcursul european al Republicii Moldova, Cehia numărându-se printre statele care au inițiat Parteneriatul Estic.

La întrevedere au mai participat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță și membrii Comisiei pentru economie, agricultură și transport din Senatul Cehiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu