Igor Corman la sfat cu ambasadorul Matthias Meyer. "Semnarea Acordului de asociere și liberalizarea regimului de vize poate avea loc în termene optime"

"Germania este interesată ca Republica Moldova să avanseze hotărât pe calea reformelor, în acord cu aspirațiile sale de integrare europeană. În condițiile stabilității politice care s-a reinstaurat în Moldova, este real ca semnarea Acordului de asociere și liberalizarea regimului de vize să se producă în termene optime, iar Germania va sprijini Republica Moldova în acest sens". De această părere este Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer. Oficialul a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce vizează relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Germania, în special, colaborarea pe filiera parlamentară și dialogul politic în contextul agendei europene.

Preşedintele Legislativului, Igor Corman, a menționat că Germania a devenit un partener esenţial pentru promovarea cu succes a agendei de integrare europeană a Moldovei şi a dat aprecieri înalte caracterului dinamic al relaţiilor bilaterale în domeniul comercial-economic.

Totodată, Igor Corman a apreciat activitatea fructuoasă în Republica Moldova a companiilor cu capital german, reiterând interesul pentru atragerea de investiții germane în economia moldovenească.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu