Igor Corman, la Atena. Speakerul va numi priorităţile preşedinţiei Parlamentului Moldovei la APCEMN

Președintele Parlamentului, Igor Corman, participă la cea de-a 44-a ședință a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), care se desfășoară la Atena, Grecia.

În cadrul evenimentului şeful Legislativului va rosti un discurs în care se va referi la prioritățile președinției Parlamentului Republici Moldova la APCEMN. De asemenea, Igor Corman va avea o întrevedere cu președintele Parlamentului elen, Evangelos – Vasileios Meimarakis.

Potrivit agendei, ședința plenară va fi precedată de reuniuni ale Biroului Asambleei și Comisiei pentru afaceri politice și juridice.

Igor Coman va fi însoțit la Atena de deputații Iurie Bolboceanu, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCEMN, Nae-Simion Pleșca și Gheorghe Focșa.

Publika.md menţionează că în cadrul sesiunii, Parlamentul Republicii Moldova va prelua, conform principiului rotației, președinția APCEMN pentru prima jumătate a anului 2015.

Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră a fost creată ca urmare a unor schimbări politice majore care au avut loc la sfârşitul anilor 1980, când ţările din regiunea Mării Negre au reapărut pe scena mondială.

La 26 februarie 2013, APCEMN a marcat cea de-a 20-a aniversare de la constituire. Republica Moldova este unul dintre membrii fondatori ai APCEMN, care a semnat "Declaraţia privind instituirea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre".

APCEMN reunește 12 țări membre din regiunea Mării Negre: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Federaţia Rusă, Turcia, Ucraina și Serbia.

Pe aceeaşi temă