Igor Corman despre alegerile parlamentare: Ne aflăm într-o situaţie ieşită din comun. Avem nevoie de unitate

Embed:

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, susţine că succesul la următoarele alegeri parlamentare depinde de coeziunea actualei Coaliţii de guvernare. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Fabrika.

"Trebuie să existe o cooperare strânsă între partide. Trebuie să consolidăm încrederea cetăţenilor în partidele din Coaliţia Pro-Europeană. Pentru a nu le permite celor din opoziţie să înainteze, este nevoie ca partidele din Coaliţie să poarte discuţii privind anumite înţelegeri nu doar privind campania electorală, dar şi ce va urma după campanie. Este o deosebire foarte mare între ceea ce se petrece într-o campanie electorală clasică şi ce va urma în următoarele săptămâni în Moldova", a declarat şeful Legislativului.

Totodată, Igor Corman a spus că ţara noastră se află într-o situaţie ieşită din comun.

"Nu vom avea un scrutin electoral clasic, ci acum se va da un răspuns la întrebarea unde merge Moldova. În acest context, nu trebuie să uităm de provocările pe care le avem din partea Rusiei. Să nu uităm că avem oameni indecişi, care nu ştiu pe cine să voteze. Sunt mulţi cetăţeni care se întreabă unde este garanţia într-un viitor mai bun. Oamenii aşteaptă răspunsuri clare, trebuie să vadă că partidele Pro-Europene dau dovadă de unitate. Trebuie să le dăm încredere oamenilor, în special celor care şi-au pierdut încrederea în Coaliţie", a precizat preşedintele Parlamentului.

În concluzie, preşedintele Parlamentului a declarat că pentru ca Moldova să-şi continuie parcursul european, Coaliţia trebuie să dea dovadă de înţelegere şi unitate.

"Totul depinde de noi toţi. Vom pierde toţi dacă nu se va ţine cont că nu avem un scrutin electoral clasic. Cei care vor încerca să apeleze la agresivitate cred ca vor avea de pierdut. Este nevoie mai mult decât un pact de neagresiune. Este nevoie să se poarte discuţii. Cu cât va fi mai clară poziţionarea partidelor din Coaliţie, cu atât mai puţine şanse ramân pentru alţi actori care au apărut recent pe scena politică", a punctat Igor Corman.

Publika.md aminteşte că următoarele alegeri parlamenatre vor avea loc pe 28 noiembrie 2014.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu