Igor Corman anunţă când Acordul de Asociere cu UE va fi propus spre ratificare Parlamentului de la Chişinău

Embed:

Acordul de Asociere va fi propus Parlamentului de la Chişinău pentru ratificare, săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de şeful Legislativului, Igor Corman, în cadrul unei vizite de lucru la Cahul. Documentul istoric urmează să fie semnat de Moldova şi Uniunea Europeană vineri.

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a menţionat că, imediat după semnare, Acordul de Asociere va ajunge în Legislativ pentru a fi examinat în regim de urgență.

Corman a dat asigurări că documentul a fost negociat în favoarea ţării noastre. Acesta conţine atât perioade de tranziție, cât și posibilitatea de renegociere, în cazul în care vor exista dezavantaje, de exemplu, pentru agricultori.

"Acordul de Asociere cu UE este în interesul Moldovei. Vom obține acces la o piață europeană. Nu putem tot timpul să rămânem o țară nedezvoltată. Trebuie să găsim nișele noastre ca să ajungem la nivelul țărilor civilizate", a declarat preşedintele Parlamentului.

Președintele Parlamentului le-a amintit localnicilor din Cahul că integrarea europeană înseamnă, după exemplul statelor UE, creșterea Produsului Intern Brut al ţării, majorarea salariilor și pensiilor, fapt ce va asigura bunăstare cetăţenilor.

De altfel, o problemă rămasă, deocamdată, nerezolvată de autorități, spune Corman. În context, şeful Legislativului a precizat că, în curând, în Parlament vor ajunge proiectele de lege care prevăd majorarea salariilor unor  categorii de angajaţi, dar şi a pensiilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu