Igor Boţan: Partidele din Moldova se transformă în carteluri politice

Embed:

Scumpirea convorbirilor telefonice locale este doar un exemplu ce ar confirma transformarea unor partide politice în protectori ai intereselor de cartel. Este opinia invitaţilor emisiunii Fabrika de aseară.

"Este vorba de conflictul de interese al grupărilor politico-oligarhice. PD controlând segmente importante din domeniul economiei, controlând instituţiile de reglementare, deranjează o altă, parte care nu posedă instrumentariul acestui control", susţine deputatul PCRM Zinaida Chistruga.

"În conflictul pe care îl avem acum, vedem influenţa unui anumit partid politic. Asistăm la un fenomen legat de cartelizarea partidelor politice din Republica Moldova", este de părerea analistul politic Igor Boţan.

Secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu, a ţinut să transmită mesajul  prim-ministrului. Potrivit lui Filat, această problemă poate deveni una politică în cazul în care autorităţile care au luat decizia nu vor reveni în albia legală.

Solicitat de Publika TV, Marian Lupu, preşedintele PD, a refuzat să comenteze aceste declaraţii. Lupu a promis, însă, că va organiza o şedinţă la Parlament, unde va oferi răspunsuri la toate întrebările.

Amintim că luni, serviciul de presă al Guvernului a emis un comunicat de presă în care prim-ministrul Vlad Filat a acuzat Ministerul Economiei că ar fi pus la cale, împreună cu Agenţia pentru Protecţia Concurenţei şi Agenţia pentru Reglementare în Telecomunicaţii, scumpirea convorbirilor telefonice locale. Însă, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a pus la îndoială veridicitatea semnăturii premierului din scrisoare.

loading...

Lasă un comentariu