Igor Borş, unul dintre fondatorii companiei Vento, reținut pentru 30 de zile pentru spălare de bani. Cine sunt ceilalți reținuți

Trei din cele şapte persoane reţinute în urma percheziţiilor din weekend de la benzinăriile "Vento" au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Printre ei este şi fostul director al  companiei "Tirex Petrol", Igor Borş.

Toţi sunt acuzaţi de spălare de bani în proporţii deosebit de mari. În urma descinderilor au fost ridicate peste 300 mii de lei, aproape 60 mii euro, 41 de mii de dolari, 50.000 de lire sterline și două arme deţinute ilegal. Potrivit procurorilor, persoanele implicate intenţionau să acapareze mai multe benzinării, care aparţineau unei întreprinderi mixte cu capital străin.

Proprietarul reţelei Vento, care este fratele lui Borş şi deţine o cotă de 60% în cadrul firmei "Datario", a folosit banii companiei și a transferat bunurile acesteia, prin intermediul unor persoane interpuse, în conturile altei firme. Compania era astfel utilizată pentru comercializarea produselor petroliere sub o altă marcă.

Procurorii au anunţat că benzinăriile "Vento" aveau conexiuni cu firme controlate de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare. Percheziţiile au scos la iveală şi faptul că, pentru doi ani la rând, "Datario" a declarat venituri de peste 940 de milioane de lei, dar a plătit impozite de puţin peste 7 milioane de lei, ceea ce constituie 0,7 procente. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu