Igor Barat şi Octavian Calmâc: Suntem determinați în reducerea presiunii fiscale asupra mediului de afaceri

Embed:

Reducerea presiunii fiscale asupra mediului de afaceri, relaxarea politicii de administrare vamală şi simplificarea mecanismului de efectuare a controalelor. Sunt doar câteva dintre realizările din ultima perioadă ale Ministerului Economiei. Este loc de mai multe reforme, spun oficialii, însă pentru implementarea lor Moldova are nevoie, în continuare, de sprijinul Uniunii Europene şi al experţilor internaţionali. 

"Suntem determinaţi pe reforme, un șir de simplificări a proceselor administrative sau de bussines au fost efectuate, o bună parte din ele urmează să fie implementate. Suntem determinați în reducerea presiunii fiscale asupra mediului de afaceri, simplificarea administrării vamale. Avem simplificarea mecanismului de efectuare a controalelor și presiunilor, fapt despre care domnul prim-ministru a vorbit azi. Stabilirea unor reguli clare de joc pentru mediul de afaceri. Fără o expertiză internațională, fără o implicare a celor mai buni experți din spațiul european, reformele în Republica Moldova nu vor fi posibile de implementat la justa lor valoare. De aceea, noi suntem convinși că pe parcursul anului 2016 vom reuși să stabilim încrederea atât pe plan național, cât și pe plan internațional cu participarea partenerilor de dezvoltare. Să restabilim relațiile cu FMI", a declarat ministrul Economiei, Octavian Calmâc.

"Integrarea nu trebuie înțeleasă ca un scop suprem, integrarea este o cale de a face viața dumneavoastră, țara dumneavoastră. Să vă aducă situație materială mai bună, să vă aducă libertate mai multă. Şi , acum, nu vorbesc despre o libertate politică, vorbesc de o adevărată libertate a cetățenilor, în primul rând călătorie liberă, acces liber la o educație de nivel înalt. Poate voi fi un pic metaforic, dar totuși consider că este un lucru potrivit, e același proces ca construcția unei case sau reconstruirea unei case care e deja distrusă. Vă ia timp, efort, transpirați făcând-o, vă ia bani trebuie sacrificii și atunci când e gata, de ea se vor bucura deja copii și nepoții dumneavoastră. Și eu sunt părinte și dumneavoastră sunteți părinți, și înțelegeți că se mertiă aceste sacrificii, se merită investițiile respective. Trebuie să faceți anumiți pași pentru a implementa aceste reforme, și nu pentru dumneavoastră pentru generația copiilor dumneavoastră", a specificat ex-responsabilul în cadrul Guvernului Slovaciei pentru introducerea monedei euro, Igor Barat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu