IFA 2018: HTC lansează smartphone-ul U12 Life, cu design ce combină iPhone X cu Google Pixel

Producătorul taiwanez de smartphone-uri HTC a lansat la IFA 2018 modelul U12 Life, care combină designul iPhone X de la Apple și Google Pixel, scrie Gizmodo.

Ca specificații, acesta este plasat în gama medie. Avem ecran de 6 inchi cu rezoluție Full HD+, adică 2.160 x 1.080 pixeli și aspect 18:9. Acesta are, însă, un contract de 1.500:1.

Spre deosebire de ceilalți producători, care au copiat iPhone X și au inclus un notch deasupra ecranului, HTC este printre puținele companii care nu a adoptat acest trend.

Alături de Samsung și de Sony, HTC nu a 'întinat' designul cu banda de senzori deasupra ecranului, păstrând armonia clasică.

HTC U12 Life copiază însă de la Google Pixel culorile duale de pe spate. Pe de altă parte și HTC 8S avea două culori pe partea din spate, și dacă săpăm și mai mult observăm că același lucru este valabil și cu HTC Mozart 7, care apărea cu Windows Phone în 2010.

Mai mult, telefoanele Google Pixel au fost chiar produse de către HTC. Anul trecut, Google a preluat o parte din HTC pentru 1,1 miliarde de dolari, astfel că de acum se va ocupa de una singură de producerea lor.

Revenind la HTC U12 Life, acesta este disponibil în două culori, respectiv albastru dual-tone și violet dual-tone. Pe numele lor de marketing, acestea sunt 'moonlight blue' și 'twilight purple'.

Specificații de gamă medie, dar bune

Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 636. Acesta nu aduce forța brută a vârfului de gamă Snapdragon 845, însă este la fel de bun ca vârfurile de gamă de acum câțiva ani, bașca este foarte eficient și protejează bateria. În privința performanțelor, Snapdragon 636 are 40% mai multă putere decât 630 și 10% mai multă putere grafică.

De asemenea, HTC U12 Life are 4 GB de memorie RAM, iar pentru stocare sunt disponibili 64 GB. Varianta comercializată în Taiwan are 128 GB.

Smartphone-ul suportă și card MicroSD sau două cartele SIM.

Bateria are 3.600 mAh.

În spate se găsesc două camere foto: una de 16 megapixeli și alta de 5 megapixeli. Modul în care acestea sunt așezate este însă similar cu iPhone X de la Apple.

În față se află un singur senzor de 13 megapixeli pentru selfie-uri și apeluri video.

Sistemul de operare este Android 8.1 Oreo.

Costă 349 de euro

Prețul său este de 349 de euro în Europa. Va fi disponibil de la finele lunii septembrie în Europa și se va adăuga vârfului de gamă HTC U12 Pro.

HTC a îndurat câțiva ani cumpliți și a devenit aproape neînsemnat, odată cu creșterea puternică a rivalilor chinezi Huawei, Xiaomi, Oppo și Vivo.

Același lucru l-a pățit și Sony. Grupul japonez a lansat la rândul său modelul Xperia XZ3 la IFA 2018.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu