IEŞIREA DIN CSI, PRO ŞI CONTRA. Deputaţii liberali cer denunţarea acordului

Embed:
Replici acide între liberali și socialiști pe marginea proiectului referitor la ieşirea Moldovei din CSI. Subiectul a fost discutat la şedinţa Comisiei agricultură şi industrie alimentară.

"Noi dorim integrare europeană şi evident trebuie de renunţat la CSI, iar cu ţările respective să avem acorduri bilaterale", a spus deputatul PL, Petru Cosoi.

"Spuneţi-mi, vă rog, dar ce încurcă dacă vom fi membri şi acolo", a întrebat deputatul PDM, Petru Porcescu.

"Niciodată dacă mergi în două luntre, zicala zice că nu merge aşa de comod", a spus deputatul PL, Petru Cosoi.

În opinia deputatului neafiliat Nicolae Olaru, ţara noastră nu are niciun avantaj în urma Acordului cu CSI.

"De ce am beneficiat ? De nimic. Politică, influienţă negativă, scopul distrugerii Republicii şi independenţa. Ca o persoană, stăm cu o parte de fund într-o cadă cu apă caldă, iar în partea cealaltă stă cu gheaţă, CSI. Acolo nu-i comunitatea, acolo este Rusia, care dictează tot. De CSI trebuie să uităm că din start a fost o mortăciune, care nu miroase, dar pute", a spus deputatul neafiliat, Nicolae Olaru.

Deputaţii PSRM s-au opus virulent adoptării proiectului.

"Sute de mii de cetăţeni de-ai noştri lucrează acolo, au o bucată de pâine şi ce propuneţi voi? Dacă noi ieşim din asta şi ei primesc viză? Și ei nu vor avea acces nici la piaţa de muncă acolo? Aţi făcut aici un discurs politic, emoţional, dar nu răspundeţi la întrebări concrete", a spus deputatul din fracţiunea PSRM, Oleg Savva.

"Democrația din sistemul CSI este zero", a spus deputatdin fracţiunea PL, Petru Cosoi.

Dezbaterile au fost întrerupte de preşedintele comisiei Agricultură, Ion Balan, care afirmă că proiectul a fost elaborat cu încălcări. Potrivit lui, denunțarea unui astfel de Acord se face prin lege organică și nu prin hotărâre de Parlament.

"A fost un fum, iar autorii nu s-au consultat bine cu cadrul legal ce se poate şi ce nu se poate în denunțarea unui acord", a spus preşedintele Comisiei Agricultură, Ion Balan.
 
Până la urmă, proiectul a primit aviz negativ, fiind susținut de doar doi deputați.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu