Identitatea atacatorului din Barcelona a fost stabilită. Autorul masacrului este Younes Abouyaaquoub, un marocan de 22 de ani

Embed:

Poliţia iberică a stabilit identitatea autorului masacrului din  Barcelona. Forţele de ordine susţin că este vorba despre un marocan în vârstă de 22 de ani. Şoferul camionetei locuia în oraşul spaniol Ripoll, situat la aproximativ o sută de kilometri de Barcelona.  

Marocanul este dat în căutare generală pe întreg teritoriul Europei. Anchetatorii cred că, după atentat, el ar fi fugit din ţară. Mama sa i-a cerut să se predea.

"Nu m-am aşteptat ca fiul meu să fie în stare de aşa ceva. Nu am nicio vină. Vreau să se predea poliţiei, să fie mai bine arestat sau mort. Important este ca fiul meu să nu mai omoare pe nimeni."

Şi vecinii tânărului susţin că nu s-au aşteptat ca el să comită o crimă atât de odioasă.

"Mă simt foarte prost. Durerea mea este, probabil, de două ori mai mare decât ceea ce simt ceilalţi locuitori ai acestui oraş. Mă simt teribil. Am venit azi aici să-mi cer scuze şi să le zic oamenilor că nu astea sunt convingerile islamice."

Între timp, poliţia spaniolă a anunţat că maşina folosită de terorişti pentru a comite atentatul din oraşul spaniol Cambrils a fost văzută la Paris cu doar o săptămână înainte de asasinatul în masă. Automobilul a fost înregistrat de o cameră radar pentru exces de viteză.

Cele două atentate de joia trecută comise în oraşele spaniole Barcelona şi Cambrils au luat viaţa a 15 oameni şi au făcut peste 130 de răniţi.

În urma recentelor atentate în care au fost folosite maşini pentru a comite masacre, premierul Australiei, Malcolm Turnbull, a anunţat că vor fi luate măsuri suplimentare pentru a proteja cetăţenii. Oficialul a declarat că vor fi instalate ziduri din blocuri de beton pentru a bloca accesului vehiculelor în zonele pietonale, în apropierea centrelor comerciale şi a zonelor de relaxare şi distracţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu