Identifică ținte aeriene până la o distanță de 600 de km, fiind CEA MAI PERICULOASĂ aeronavă din arsenalul Rusiei

Rusia folosește pe frontul sirian unul dintre cele mai performante avioane pe care le deține în arsenalul forțelor aeriene. Este vorba despre cea mai recentă versiune de aeronavă din seria A-50U, relatează publicația americană National Interest, citează digi24.ro.

Pe 29 aprilie, pe rețelele de socializare a apărut o fotografie cu ceea ce părea a fi un Beriev A-50 SRDLO zburând deasupra Siriei. Apoi, pe 3 mai, un satelit israelian a confirmat prezența unui A-50 pe platoul bazei aeriene Hmemmem, la sud de principalul port sirian Latakia.

În prezent, patru astfel de aeronave megalitice se află în posesia forțelor aeriene din Rusia, achiziționate între 2011 și 2017.

A-50 este o aeronavă strategică de avertizare timpurie și de control bazată pe structura mecanică de II-76. Piesa centrală a variantei A50 este sistemul de misiune Shmel-M prevăzut cu radar, are două antene în interiorul unei cupole de forma unei "farfurii zburătoare". Cupola este montată pe vârful a doi piloni amplasați în partea dorsală a fuselajului și se rotește cu o viteză de șase rotații/minut.

Radarul Shmel poate identifica ținte aeriene până la o distanță de 600 de kilometri. Aeronava este operată de doi piloți, un inginer de bord, un specialist în comunicații, un comandant, trei operatori de urmărire, trei navigatori de orientare și trei ingineri.

În ultima vreme, Rusia și-a intensificat prezența avioanelor de luptă în Siria, în principal ca reacție la ofensiva insurgentă din estul Damascului și din nordul orașului Hama.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu