Ideea INGENIOASĂ a mexicanilor pentru a nu fi prădați de hoți

Bandele de hoți care opresc autobuze cu pasageri în Mexic îi forțează pe oameni să găsească soluții ingenioase pentru a-și salva bunurile. Astfel, tot mai mulți mexicani care fac zilnic naveta din suburbiile capitalei Ciudad de Mexico cumpără machete de telefone, pe care le oferă hoţilor în locul celor reale.

O machetă de telefon costă între 15 și 25 de dolari şi este aproape la fel cu modelul real. Ecranul funcţionează, iar în interior are o bucată de metal pentru a avea o greutate similară cu un smartphone.

”Hoții amenință și cer telefonul, așa că oamenii știu că trebuie să scoată cât mai repede acest dispozitiv fals și să-l dea, iar în majoritatea cazurilor, hoții nu-şi dau seama că au fost amăgiți.”

Vânzătorii spun că dispozitivele false sunt expuse de obicei în vitrinele magazinelor de telefonie mobilă. Acum însă, tot mai mulți simpli cetățeni le cumpără pentru situaţia în care sunt jefuiţi. Mai mult, unii țin în portofel bani falși special pentru asemenea cazuri.

”Trebuie să fii atent să ai ceva bani la tine, pentru că dacă nu ai nimic valoros, poți să îi enervezi și riști să fii ucis.”

Autoritățile locale au decis recent să trimită polițiști să călătorească în autobuze alături de pasageri pentru a preveni astfel de furturi, însă oamenii nu sunt prea optimiști. Zilnic, în Mexic au loc 70 de jafuri, iar cifra este în continuă creștere.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu