"Cu doar trei zile de lucru pe săptămână, am avea mai mult timp să ne relaxăm; am avea o calitate mai bună a vieţii" a declarat Carlos Slim, în condiţiile în care oamenii ar trebui să lucreze însă 10-11 ore pe zi. "Având patru zile libere ar fi foarte important pentru a genera noi activităţi de divertisment şi alte moduri de a fi ocupat".

Carlos Slim, cel care a fost desemnat cel mai bogat om din lume din 2010 şi până acum, exceptând anul 2013 când locul de frunte i-a fost luat de către Bill Gates, crede că astfel ar putea creşte durata de viaţă, iar ieşirea la pensie ar putea avea loc la 70-75 de ani.

Angajaţii companiei Telmex au deja parte de un astfel de contract. Cei care au început să lucreze la Telmex când erau tineri pot să se retragă mai rapid, iar cei care vor să lucreze şi după vârsta ieşirii la pensie pot să o facă la nivel redus.

Carlos Slim este recunoscut şi pentru investiţiile în tehnologie. El a sponsorizat cu 60 de milioane de dolari un program numit Mobli, competitor al celebrului Instagram, program ce foloseşte un motor de căutare vizuală. Aplicaţia a fost sponsorizată şi de alte celebrităţi precum Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire şi Serena Williams.