Icoana făcătoare de minuni "Odighitria" a fost expusă la Catedrala Mitropolitană

Embed:

Icoana făcătoare de minuni "Odighitria", din care a izvorât mir, în luna ianuarie, a fost expusă şi la Catedrala Mitropolitană. Sute de oameni au format cozi pentru a se închina în faţa ei, în speranţa că îi va ajuta să se vindece de boli.

Credincioşii sunt convinşi că icoana izvorâtoare de mir are puteri miraculoase.

"O fetiţă bolnavă de cancer, a fost vindecată prin rugăciunile maicii sale, ca Maica Domnului să o însănătoşească, să o izbăvească de acea cumplită boală a cancerului", a declarat Sergiu Lupan, preot la Catedrala Mitropolitană.

Icoana din lemn a fost adusă din Ucraina şi are peste 200 de ani. Ea a fost adusă pentru prima dată în Moldova în 2009.

La doar câteva zile după ce a fost expusă la Manastirea Ciuflea, din ea a început să izvorască mir. Miracolul s-a repetat şi la mijlocul lunii ianuarie 2018.

"A plâns Maica Domnului, pentru păcatele noastre, arătându-ne că noi credincioşii ar trebui să fim mai buni", a declarat Sergiu Lupan, preot la Catedrala Mitropolitană.

Alţii cred însă că acest fenomen are explicaţii ştiinţifice.

"Ca formă lichidă, în lemn sunt două substanţe - răşinele în unele specii şi substanţe etanante. Când se evaporă apa, lemnul se contrage şi când se umflă înapoi şi substanţele etanante ies la suprafaţă. Un motiv ca să apară pete sau chiar să apară urme de umeditate", a declarat lemnarul Oleg Popa.

Şi unii psihologi pun la îndoială puterea obiectului de cult.

"Chiar dacă psihicul uman nu este cercetat sau nu este descoperit total, puterea minţii este miraculoasă. Şi atunci când noi real avem speranţă în ceva, atunci când noi real credem că ceva o să se îndeplinească pozitiv, real o să se întâmple", a spus psihologul Diana Beraru.

Preoţii îi contrazic însă pe sceptici. Potrivit lor, unele femei care nu puteau concepe copii au născut, după ce s-au închinat la icoana "Odighitria".

Iar acum câţiva ani, o mamă din Chişinău care îşi pierduse copilul de jumătate de an, a dat de el în mod miraculos pe stradă, după o noapte de rugăciuni.

Icoana făcătoare de minuni va fi expusă la Catedrală până în 15 februarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu