Iaţeniuk învinuiește Moscova pentru catastrofa umanitară în estul Ucrainei

Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, a învinuit Moscova pentru situaţia umanitară din estul Ucrainei, în special din regiunile Doneţk şi Lugansk, scrie românialibera.ro.

"Asigurarea regiunilor cu produse alimentare şi activitatea serviciilor publice în estul Ucrainei se află în mâinile Kremlinului. Doar Kremlinul este responsabil pentru catastrofa umanitară care s-ar putea produce în curând în regiunile Doneţk şi Lugansk", a declarat Iaţeniuk.

El a afirmat că rebelii proruşi nu permit trecerea camioanelor cu ajutor umanitar trimis de Kiev în estul Ucrainei: "Totuşi, Guvernul Ucrainei va încerca să facă tot posibilul pentru a evita o catastrofă umanitară în regiune. Locuitorii din estul Ucrainei, victime ale ambiţiilor imperialiste, vor începe să trăiască normal doar odată cu plecarea militarilor ruşi".

Menţionăm că preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a emis sâmbătă un decret prin care ordonă încetarea tuturor serviciilor administrative publice în regiunile din estul ţării aflate sub controlul insurgenţilor proruşi. Decizia vizează toate serviciile publice, inclusiv şcolile, spitalele, unităţile medicale.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat decizia Administraţiei de la Kiev drept o "eroare majoră".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu