IATĂ ultimele 10 ţări care s-au calificat în finala Eurovision 2013

Embed:

A doua semifinală Eurovision Song Contest 2013 s-a încheiat. În urma concursului din această seară, în finala de pe 18 mai s-au calificat reprezentanţii următoarelor state:

- Ungaria: ByeAlex – Kedvesem (Zoohacker Remix),

- Azerbaidjan: Faird Mammadov – Hold Me,

- Georgia: Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani – Waterfall,

- România: Cezar – It’s My Life,

- Norvegia: Margaret Berger – I Feed You My Love,

- Islanda: Eythor Ingi - Ég Á Líf,

- Armenia: Dorians – Lonely Planet,

- Finlanda: Krista Siegfrieds – Marry Me,

- Malta: Gianluca – Tomorrow,

- Grecia: Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis – Alcohol Is Free.

Ţările au fost anunţate într-o ordine aleatorie. În a doua semifinală Eurovision Song Contest 2013, în concurs au intrat 17 țări: Letonia, San Marino, Macedonia, Azerbaijan, Finlanda, Malta, Bulgaria, Islanda, Grecia, Israel, Armenia, Ungaria, Norvegia, Albania, Georgia, Elveţia şi România.

Publika.md aminteşte că reprezentanta Moldovei, Aliona Moon, s-a calificat în finala Eurovision Song Contest 2013. Tânăra moldoveancă a evoluat în prima semifinală, care a avut loc pe 14 mai, şi a impresionat publicul de la Malmo, Suedia, cu piesa "O mie", interpretată în limba română. În finală s-au mai calificat: Belgia, Rusia, Danemarca, Belarus, Ucraina, Estonia, Irlanda, Lituania şi Olanda. Desemnarea primilor zece finalişti s-a făcut în urma voturilor telespectatorilor din cele 33 de țări participante, plus alte trei finaliste. La televoting s-au adăugat și voturile juriilor de specialitate din aceste țări. Ponderea televotingului a fost de 50%, la fel și cea a juraților.

Finala de anul acesta a concursului muzical Eurovision va avea loc la Malmo, pe 18 mai.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu