Iaşi: Suspecţi de contrabandă cu ţigări aduse din Ucraina şi Moldova, reţinuţi de DIICOT

Şase persoane suspectate de contrabandă cu ţigări aduse din Ucraina şi Republica Moldova au fost reţinute, în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor de la Serviciul Teritorial Iaşi al DIICOT, informează rtv.net.

Cele 25 de percheziţii au vizat destructurarea unei grupări infracţionale, bănuită de contrabandă cu produse din tutun pe raza judeţului Iaşi, potrivit unui comunicat al DIICOT.

"Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat indicii că gruparea infracţională ar fi fost coordonată de lideri în jurul cărora ar fi acţionat ceilalţi membri, fiecare potrivit locului şi rolului avut în cadrul grupării. Între membrii grupării ar fi existat, de regulă, relaţii familiale sau de afinitate", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, în urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate 233.220 de ţigarete provenite din Ucraina şi Republica Moldova, sume de bani în lei şi euro care ar proveni din comercializarea produselor de contrabandă, telefoane mobile, documente şi două autoturisme care ar fi fost folosite la tranzacţiile cu ţigarete.

La audieri au fost conduse 15 suspecţi, pe numele a şase dintre ei fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Cei şase vor fi prezentaţi joi instanţei de judecată, pentru stabilirea măsurilor preventive.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu