Iași: Salvatorii au înfruntat viscolul și troienele pentru a ajunge la 52 de persoane

Pompierii militari ieșeni au desfășurat misiuni pentru salvarea a 52 de persoane blocate cu autovehiculele în zăpadă în mai multe localități din județ, scrie agerpres.

Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Situații de Urgență Iași, a declarat că începând de la primele ore ale dimineții de 8 ianuarie pompierii ieșeni au desfășurat misiuni pentru salvarea a 52 de persoane blocate cu autovehiculele în zăpadă în localitățile Bogonos, Potângeni, Horlești, Miroslava, Belcești, Mogoșești-Siret, Pașcani, Movileni.

De asemenea, 22 de persoane bolnave au ajuns la spital cu ajutorul mijloacelor tehnice — autofreză, autospecială cu șenile, autospecială de transport victime multiple .Pompierii ieșeni și-au creat drum până la aceste persoane aflate în zonele greu accesibile și le-au transportat în siguranță la spital.

"Nici temperaturile care au scăzut până la—25 grade Celsius, nici vântul extrem de puternic care viscolea zăpada nu i-a putut împiedica pe pompierii ieșeni să ajungă în mai multe zone din județ, la oamenii care aveau nevoie disperată de ajutor. Astfel, în colaborare cu SAJ, salvatorii au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transportul la spital a cinci femei gravide din localitățile Târgu Frumos, Țibănești, Slobozia, Mironeasa, Victoria, a unui copil cu afecțiuni medicale din localitatea Glodenii Gândului, a unei persoane intoxicate din localitatea Movileni. Numărul persoanelor cu diferite afecțiuni medicale salvate din localități aflate sub incidența fenomenelor meteorologice periculoase a ajuns la 52, iar al bolnavilor la 22", a declarat Silvia Bolohan.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu