Iarna vine cu legile sale: Vânzările de medicamente antivirale s-au majorat de două ori

Embed:

Timpul rece ne duce la medici, dar şi mai degrabă la farmacii. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii a crescut în luna noiembrie. Din acest motiv, s-au majorat şi vânzările de medicamente antivirale.

Până în prezent, potrivit datelor oficiale, a fost înregistrat un singur caz de gripă în ţară. Totodată, numărul virozelor este în creştere.

"Ceea ce ţine de cazuri de infecţii respiratorii acute într-adevăr în săptămâna aceasta avem o mică creştere comparativ cu săptămâna precedentă circa 7-10 procente ", a menţionat specialistil în virusologie şi imunologie Constantin Spânu.

Mai multe cazuri de răceală, mai mulţi clienţi în farmacii.

"Comparativ cu luna trecută, s-au majorat practic de două ori. Cele mai vândute preparate totuşi sunt imuno-modulatoarele şi aniviralele pentru că antibiotice nu avem dreptul să propunem", a spus  farmacista Svetlana Druceac.

Oamenii spun că, pentru a se trata, sunt nevoiţi să scoată sute de lei din buzunar. Aceştia spun că antibioticele sunt prea scumpe.

"Mi s-a îmbolnăvit copilul. Până acum, am plătit vreo trei-patru mii de lei pentru investigaţii şi medicamente", spune un bărbat.

În perioada rece a anului, medicii ne recomanda să consumăm alimente bogate în vitamine şi să ne îmbrăcam mai bine.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu