Iarna şi-a revenit în forţă în România! Drumuri închise, copaci căzuţi, şcoli închise şi zeci de localităţi fără curent

Embed:

Iarna şi-a intrat în drepturi pe o treime din teritoriul României. Se circulă cu dificultate pe drumurile din judeţele Vaslui, Bacău, Botoşani, Harghita, Iaşi şi Vrancea. În Vrancea, Vaslui şi Bacău sunt zeci de localităţi fără curent electric, iar câteva maşini au fost avariate de copacii căzuţi.

Inspectoratul Şcolar din Iaşi a luat decizia suspendării cursurilor în două şcoli din judeţ, după ce drumurile au fost înzăpezite. În Vaslui nu se ţin cursuri în două localităţi rurale, deoarece şcolile nu sunt alimentate cu energie electrică.

Autorităţile locale au mobilizat sute de utilaje de deszăpezire, iar în acest moment nu mai sunt drumuri naţionale sau judeţene blocate, însă circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. Pe toate arterele a fost împrăştiat material antiderapant.

În Harghita, două tiruri au derapat şi a fost nevoie de intervenţia drumarilor pentru ca şoferii să-şi poată continua drumul. În Vrancea s-au prăbuşit 18 copaci din cauza zăpezii, iar 3 autoturisme au fost avariate. Echipele de intervenţie ale companiilor de electricitate sunt mobilizate pentru refacerea reţelelor afectate de ninsori în câteva zeci de localităţi din ţara vecină.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu