Iarnă grea şi în ţările vecine. NINSOAREA şi VISCOLUL fac ravagii

Embed:

Ninsoarea și viscolul continuă să facă ravagii în țările vecine. În România a fost emis cod galben de îngheț, valabil până luni, iar azi-dimineață s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi de la începutul iernii. Mercurul din termometre a căzut până la minus 25 de grade. Vremea rea a făcut probleme și în Ucraina, unde mai multe localități au rămas fără curent electric, dar și în Rusia. La Moscova, temperaturile au coborât până la minus 36 de grade. 

Căile Ferate Române au anulat pentru astăzi 48 de curse de trenuri. Totodată, drumurile naționale din cinci județe au fost închise, iar 23 de localități din Constanța au rămas fără curent electric. Acolo, două femei au fost găsite moarte de vecini. Între timp, armata și pompierii au deblocat în apropiere de Bacău mai multe autoturisme înzăpezite în care se aflau oameni. Meteorologii spun că România va fi cuprinsă de viscol luni și marți, după care vremea se va îmbunătăți.

În Ucraina, cea mai gravă situație este în continuare în regiunea Odesa, unde 35 de localități au rămas fără curent electric, iar circulația a fost blocată pe toate drumurile de importanță națională și regională. Mai mult, într-un sector din orașul Odesa, 35 de blocuri locative au rămas fără căldură din cauza unei avarii la sistemul de încălzire. În restul regiunilor, potrivit autorităților de la Kiev, situația s-a stabilizat.

Vremea rea dă bătăi de cap și autorităților din Rusia. La Moscova au fost instalate mai multe puncte de prim-ajutor, iar în Ijevsk acoperișul unui bloc s-a prăbușit sub greutatea zăpezii.

Și restul Europei este afectat de vremea rea. În Polonia, în ultimele două zile, 10 oameni și-au pierdut viața din cauza temperaturilor scăzute. În Italia, șapte au murit în aceeași perioadă de timp. Victime au fost înregistrate și în Bulgaria și Grecia Meteorologii prognozează că valul de frig care terorizează Europa se va retrage la mijlocul săptămânii viitoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »