IARNĂ GREA în România: Iaşiul, paralizat de zăpadă, iar în Târgu Jiu oamenii au deszăpezit străzile cu lopata

Embed:

Iarnă grea este şi în România. În Târgu Jiu, autorităţile şi-au dat seama că nu au suficiente utilaje pentru deszăpezire.

Recent, au organizat o licitaţie, însă nicio firmă nu a reacţionat. Aşa oamenii au fost nevoiţi să iasă în stradă cu lopeţile pentru a curăţa zăpada:

"Cam aşa se lucrează la noi. Niciodată nu se dimensionează corect. Nu se iau măsuri preventive, absolut nimic".

"La noi ca la nimeni. E mai rău ca anul trecut, ca şi acum doi ani". 

Şi Iaşiul a fost paralizat de zăpadă. Autorităţile municipale au pus la dispoziţia oamenilor 10 mii de lopeţi pentru a evita paralizarea oraşului.

Circulaţia a fost dificilă şi în Galaţi, Sibiu, Vaslui, Piatra Neamţ, Hunedoara sau Vaslui.

Salvamontiştii români au anunţat că există risc mare de avalanşe în Masivul Bucegi sau Postăvarul. În Poiana Braşov, un telescaun s-a defectat după ce un copac s-a prăbuşit sub greutatea zăpezii.

Într-o comună din judeţul Bihor a fost înregistrat un fenomen rar. În timp ce ningea, cerul a fost iluminat de mai multe fulgere, iar oamenii au fost treziţi la patru dimineaţa de tunete.

Iarna continuă să facă ravagii în Austria şi Germania, care sunt în continuare sub alertă de avalanşe după ce 12 oameni au murit. Aeroporturile din Frankfurt şi Munchen a anulat ieri în jur de 100 de zboruri, iar mai multe şcoli din Bavaria rămân închise.

Condiţii meteo nefavorabile sunt şi peste ocean. În statul american Misouri, din cauza viscolului, mai mulţi şoferi şi-au abandonat maşinile în stradă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu