Iarna face ravagii în mai multe state europene: 24 de oameni au murit

Embed:

Iarna face ravagii în mai multe state europene. Temperaturile joase şi căderile masive de zăpadă au provocat moartea a 24 de oameni. Dintre aceştia, 13 şi-au pierdut viaţa în Cehia, Croaţia şi Serbia, iar în Elveţia o avalanşă a cauzat decesul a 11 persoane. Totodată, mai multe state americane au fost acoperite de zăpadă.

Frigul a făcut 7 victime în Cehia. Oamenii au murit din cauza temperaturilor joase, iar autorităţile au anunţat că au fost înregistrate până la minus 27 de grade.

Doi oameni au murit în Serbia din cauza condiţiilor meteo dificile. Sute de maşini au stat blocate în trafic ore în şir. Aproape 700 de oameni, printre care 30 de copii, au fost evacuaţi din automobile, ca să nu îngheţe. Autorităţile au mobilizat toată tehnica, chiar şi tancuri, pentru a înfrunta situaţia.

Şi în Croaţia, cel puţin patru oameni şi-au pierdut viaţa, iar aeroportul din capitala croată a fost închis pentru câteva ore. Autorităţile susţin că acestea sunt cele mai grele ninsori din ultimii aproape 60 de ani şi au îndemnat cetăţenii să se abţină de la călătorii.

În Germania, aeroportul Frankfurt şi-a suspendat activitatea pentru câteva ore. Aproape 400 de curse aeriene au fost anulate duminică. De asemenea, vremea grea a dat peste cap şi traficul rutier, în mai multe regiuni din ţară.

În statele americane Dakota de Sud şi de Nord, Minnesota şi Wisconsin, viscolul şi căderile masive de zăpadă au redus vizibilitatea şi au creat condiţii periculoase în trafic. Meteorologii au avertizat că vremea va fi şi mai rea în zilele următoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu