Iarna face noi victime: Un copil căzut sub gheaţă şi un bărbat în comă

Embed:

Gerul face noi victime. În ultimele 24 de ore, un copil de nouă ani a ajuns în Secţia de Reanimare a Spitalului Raional din Soroca. Un alt caz grav s-a înregistrat la Bălţi, unde a fost internat un bărbat care se află în comă.

"Avem 15 cazuri de hipotermie generală asociată cu degerături ale membrelor inferoare şi superioare. Ccazuri grave avem la Bălţi, un bărbat necunoscut, cu hipotemie generalizată şi în comă, într-o stare depăşită a fost internat în spital. Un caz extraordinar avem şi la Soroca. Un copil de 9 ani, din satul Cosăuti, s-a îndreptat spre Nistru să hrănească lebedele. Copilul a căzut sub gheaţă", a comunicat Tatiana Lungu, coordonator al Staţiei Zonale Nord Serviciul de Urgenţă.

Nici în Capitală, situaţia nu este mai bună. "Cu diverse traume au fost deserviţi 62 de pacienţi: 44 adulţi şi 18 copii. Inclusiv, avem două cazuri de hipotermie: un adult şi un copil. Infecţii respiratorii acute au fost 62 de cazuri: 12 adulţi şi 50 copii, cu spitalizarea unui adult şi a 9 copii", a informat Gheorghe Ciobanu, directorul Centrului Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină Urgenţă.

Meteorologii anunţă, pentru perioada 13-17, februarie ninsori abundente şi viscol.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu