Ianukovici iese din nou în faţa presei

Embed:

Preşedintele demis al Ucrainei, Victor Ianukovici, va susţine astăzi o nouă conferinţă de presă. Ca şi cele anterioare, conferinţa va avea loc în Rusia, în oraşul Rostov pe Don. Deocamdată nu se cunoaşte, însă, ora la care va începe conferinţa de presă şi nici tema acesteia. 

În prima sa conferinţă de presă, după ce a plecat din Ucraina, Ianukovici a declarat că se consideră preşedinte legitim al ţării. Fostul lider de la Kiev şi-a stăpânit cu greu nervii şi a avut şi momente de slăbiciune.

Deşi Victor Ianukovici a fugit din ţară şi a cerut susţinerea Moscovei, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat într-o conferinţă de presă că nu crede că fostul preşedinte al Ucrainei are viitor în politică. În cea de-a doua apariţie de la plecarea din Ucraina, Victor Ianukovici a infirmat zvonurile apărute în presă că ar fi grav bolnav sau că ar fi fugit în străinătate. De această dată, presei nu i s-a permis să pună întrebări. 

"Nu am renunţat la mandat. Sunt viu!", a declarat fostul preşedinte al Ucrainei, Victor Ianukovici.

Presa a speculat anterior că Rusia l-ar putea folosi pe Victor Ianukovici drept marionetă, pentru un atac armat asupra Ucrainei.

Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, l-a criticat recent pe Ianukovici, pentru că şi-a părăsit ţara şi a afirmat că acesta trebuia să rămână alături de popor, indiferent de ce ar fi urmat.

Preşedintele demis al Ucrainei a părăsit Kievul pe 22 februarie. După câteva zile de incertitudine, timp în care a fost dat în urmărire internaţională pentru genocid, Ianukovici a apărut în oraşu lRostov pe Don din Rusia. 

Publika TV şi publika.md va urmări evenimentul şi va transmite LIVE conferinţa fostului preşedinte ucrainean.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu