Ianukovici despre crearea Uniunii Vamale Euroasiatice: Prioritatea noastră este UE

Cooperarea dintre Ucraina şi Uniunea Vamală Euroasiatică se va face în formatul în care să nu afecteze calea de aderare la Uniunea Europeană. Declaraţia a fost făcută de preşedintele ucrainean, Victor Ianukovici, pentru ziarul polonez "Dziennik Gazeta Prawna", scrie news.liga.net.

Preşedintele Ucrainei a menţionat că, la moment, prioritatea politicii externe ucrainene este apropierea de standardele europene.

"Prioritatea Ucrainei de azi este încheierea unui Acord de Asociere şi crearea zonei de liber schimb cu UE. Integrarea europeană este o prioritate constantă a politicii noastre externe, dar şi dezvoltarea internă a Ucrainei. Noi percepem UE ca un model optim de dezvoltare a statului nostru, de dezvoltare a economiei şi instituţiilor sociale", a spus preşedintele ucrainean.

"Am realizat reformele necesare pentru consolidarea democraţiei şi a statului de drept, bazat pe valorile noastre comune", a adăugat Victor Ianukovici.

Cât despre cooperarea Ucrainei cu Uniunea Vamală din Rusia, Belarus şi Kazahstan, aceasta se va realize, astfel, încât să nu contravină normelor europene, a explicat şeful statului ucrainean.

"Membrii Comunităţii Economice Eurasiatice sunt parteneri majori ai Ucrainei, în cadrul comerţului cu CSI. Asta reprezintă 40% din comerţul naţional. De aceea, nu putem ignora procesele de integrare care au loc în prezent între Rusia, Belarus şi Kazahstan. Sper că împreună vom găsi modelul optim de colaborare şi cu Uniunea Euroasiatică", a conchis Victor Ianukovici.

 

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu